Tips for en vellykket portrett fotografering

Hvordan se best ut på bilder – Hvordan få de beste bildene av deg eller andre

Gjennom mange år har jeg har jeg erfart at noe av det viktigste jeg gjør for at det skal bli et bra portrettbilde, er at jeg får deg til å føle deg komfortabel. At det er en god atmosfære i studio eller på location.

Men her er også noen andre punkter som kan være med på å bidra til at du får et best mulig portrett fotografi av deg. Før fotograferingen og alle andre dager også selvsagt: Vær mest mulig uthvilt. Det anbefales å sove minst 8 timer hver natt. Og timene før midnatt er gull verdt.

Ta godt vare på deg selv <3

Drikk mye vann. Det renser kroppen, og holder energien oppe.

Spis mest mulig ”rene” produkter. Selv prøver jeg å holde meg mest mulig unna mel, melk og sukker.

Ha minimum et kvarter hver dag for deg selv – mediter, hør på stillheten, musikk eller noe som gir deg ro. Og pust godt!
Si hver dag til deg selv, 3 ting du er takknemlig for.

Under fotograferingen:

Ta på deg et antrekk du føler deg vel i. Forhåpentligvis er det ikke mye mønster på det. Sjekk ut om det er en farge som gir deg en ekstra glød.
Bruk gjerne litt sminke. F. eks øyensverte, lipgloss, en foundation og litt rouge. Sminken synes ikke så godt på fotografiene.

Ønsker du å virke tynnere? Bruk samme farge på hele antrekket. Stå gjerne litt på siden. Bruk gjerne en veske eller jakke til å skjule det du er minst fornøyd med. Som fotograf har jeg også noen andre triks med kamera.
For å få et best mulig ”Smooth” hud. Bruker jeg som fotograf et bløtt lys fra en softboks. Evt lys ute om kvelden eller morgenen eller naturens softbox – overskyet.
Vær i bevegelse før og innimellom fotograferingen.

Og til slutt, men ikke minst. Ha det komfortabelt, vær avslappet, vær deg selv -Ha det gøy!

 

Det perfekte uperfekte. I

Det perfekte uperfekte. I

 

Og husk at du er perfekt akkurat som du er – Du er unik! Men akkurat som med alt annet levende ( som f.eks tulipanene over) husk væske, riktig næring og god pleie.